Een drinkbakverwarmer aansluiten in het kippenhok

Je bent van plan, of hebt net een drinkbakverwarmer gekocht om het water van je kippen vorstvrij te houden tijdens de koude winter maanden. Een drinkbakverwarmer aansluiten is een fluitje van een cent maar hierbij toch een paar tips.

Wat is een drinkbakverwarmer?

Met een drinkbakverwarmer voor kippen kun je in de winter, bij lage temperaturen het drinkwater geheel ijsvrij houden. Hier zullen je kippen erg dankbaar voor zijn. Zelf kun je zonder zorgen en met een gerust hart andere dingen doen.

drinkbakverwarmer aansluiten in het kippenhokEen drinkbakverwarmer is vaak een plaat of buigbare kabel die je in of onder de kippendrinkbak kunt zetten. Door de hitte die de verwarming genereert blijft het water drinkbaar in de winter. Uiteraard heb je hier stroom voor nodig, anders zal de verwarming niet werken.

Verschillende manieren om je kippendrinkwater ijsvrij te houden.

Hoe werkt een drinkbakverwarmer?

  • Via de adapter van 24volt is het veilig in gebruik
  • De stroom wordt door een 2 meter lange kabel naar de verwarmer geleid
  • De adapter is los te koppelen van de verwarmer
  • Hierdoor kan je de kabel door een klein gaatje in het kippenhok of schuur doen
  • Een drinkbakverwarmer aansluiten doe je als het graat vriezen
  • Zelfs met de lage wattage houdt de drinkbakverwarming het water ijsvrij

Een drinkbakverwarmer aansluiten

drinkbakverwarmer aansluiten

Een drinkbakverwarmer wordt geleverd met adapter. Dit is veilig voor mens en dier door de lage wattage maar ook handig bij het aansluiten van je verwarming. De adapter is namelijk los te koppelen van de drinkbakverwarmer.

Op het moment dat het vriest ga je de drinkbakverwarmer aansluiten. Je hebt er geen handleiding voor nodig. Je neemt de verwarmer en de adapter uit de verpakking. Je monteert de klemmetjes op de plaat als deze mee zijn geleverd of je buigt de kabel zodat hij in de drinkbak past.

Vervolgens sluit je de drinkbakverwarmer aan op de adapter en de adapter klik je in het stroomnet. Na enkele minuten kun je voelen dat de drinkbakverwarmer warm wordt. Hij wordt warm, absoluut niet heet. Het is niet mogelijk om je er aan te verbranden.

Extra voordeel van de losse adapter: mocht de adapter stuk gaan dan kan je deze los kopen en een losse adapter kopen. Dit scheelt een hoop geld.

Drinkbakverwarmer kopen

Heb je nog geen drinkbak verwarmer en wordt het binnenkort wel koud. Twijfel dan niet, een drinkbakverwarmer om het water ijsvrij te houden is een kleine aanschaf voor het welzijn van jouw kippen. In de winter hebben kippen namelijk meer energie nodig waardoor ze meer gaan eten en drinken. Het kan niet zo zijn dat het drinkwater dan bevroren is.