Een drinkbakverwarmer is apparaat dat je onder een kippendrinkbak plaats. Een drinkbakverwarmer voorkomt het bevriezen van het drinkwater en is daardoor ideaal om in de winter te gebruiken. Het is een makkelijk manier om met een gerust hart weg te gaan van huis.

alle modellen drinkbakverwamers

Tip: Gebruik geen heet of warm water

Warm of heet water verdampt. Als de damp van het water op de kammen en lellen van de dieren komen kunnen deze bevriezen met alle gevolgen van dien.Hebben je kippen reeds bevroren kammen en lellen kijk dan even op deze website over kippenziekten.

Er zijn meerdere manieren om de drinkbak van de kippen ijsvrij te houden. De beste methode is volgens ons een drinkbakverwarmer. Een paar korte vragen en antwoorden om je snel te vertellen wat een drinkbakverwarmer is, waarom je het zou moeten gebruiken en hoe je een drinkbakverwarmer kunt aansluiten.

1. Waarom een drinkbakverwarmer?

Als het vriest bevriest ook het drinkwater van de kippen. Dit niet handig want in de winter eten de kippen meer vanwege een versnelde stofwisseling. Hierdoor gaan ze ook meer drinken en met bevroren drinkbak is dat onmogelijk. Door een verwarmer in of onder de drinkbak te plaatsen voorkom je ijsvormen en kunnen de kippen of andere dieren gewoon blijven drinken. Het zorgt er ook voor dat jij met een gerust naar je werk kunt.

drinkbakverwarmer aansluiten

2. Een verwarmer gebruiken

Een drinkbakverwarmer gebruiken is heel simpel. Je koopt er een bij bijvoorbeeld kippenhuis.nl en schuift hem afhankelijke van het type onder je de drinkbak. De meeste hebben een los te koppelen adapter en daardoor kun je het stroomdraadje eenvoudig door het kippenhok de schuur in leiden. Als je de adapter in het stopcontact steekt wordt de verwarmer warm.

3. Een drinkbakverwarmer aansluiten

Haal de drinkbakverwarmer uit de verpakking en haal alle noppenfolie van het product af. Schuif de gele pinnetjes op zijn plek, hiermee kan je een drinkbak klemmen zodat hij niet van de verwarming wordt afgeschoven. Zet er een drinkbak op en koppel de verwarming aan de adapter. Je drinkbak met verwarming is nu klaar voor gebruik. Laat de kou maar komen.

4. Wat doe ik als ik geen stroom aansluiting heb?

Mijn tip als je geen stroomaansluiting hebt is er om ééntje aan te leggen. Die zal altijd van pas komen. Misschien wel voor een warmtelamp als je kuikens krijgt in de zomer? Toch zijn er een aantal manieren om ook zonder stroom aansluiting het water drinkbaar te houden.

Drinkbakverwarmers

Je hebt drinkbakverwarmers voor kippen in verschillende maten. Buigbare verwarmers, verwarmers inclusief drinkbak en verwarmingsplaten die je onder de drinkbak zet. Alle drinkbakverwarmers werken volgens hetzelfde principe. Stroom wordt om gezet in warmte waardoor ijsvorming op de drinkbakken niet lukt. Ze gebruiken weinig stroom maar zijn krachtig genoeg om tot -15 graden Celsius de drinkbakken makkelijk ijsvrij te houden.

Ook kun je de drinkbakverwarmers voor konijnen gebruiken. Konijnen hebben over het algemeen een kleinere drinkhoeveelheid dan kippen. De kabelverwarmingen of de drinkbakverwarmer konijn zijn hier voor ideale oplossingen

Kies jouw drinkbakverwarming:

verwarmingskabel drinkbakBuigbare verwarmingskabel 5 watt

Heb je een drinkbak voor je konijn of een drinkbak waar je geen plaat onder kunt schuiven dan is de buigbare kabel voor drinkbakken een goede oplossing. Het stroomverbruik is extreem laag en toch kan hij kleine hoeveelheden drinkwater ijsvrij houden. Ideaal voor een klein aantal dieren.

drinkbakverwarmer 20cm met doosDrinkbakverwarming 20cm

Geschikt voor een drinktoren van drie liter of een simpele metalen bak is dit bij uitstek de drinkbakverwarmer die het drinkwater voor de kippen ijsvrij kan houden in de winter. Hij verbruikt weinig stroom en is door de losse adapter veilig in gebruik en overal aan te sluiten. Drie liter drinkwater is meer dan voldoende voor een toom van 5-7 kippen.

drinkbaklverwarmer kippen met bajonetdrinkerDrinkbakverwarming 30cm

Voor kippenliefhebbers met veel kippen is dit een handig model. Het is de meest krachtige drinkbakverwarmer om bevroren drinkbakken bij kippen te voorkomen. Hij is geschikt voor drinkemmers tot wel 18 liter. Door de verschuifbare houders kun je hem ook gebruiken voor kleinere drinkbakken.

Beste direct een drinkbakverwarmer