Houder drinkbakverwarming honden maken

Niet alleen kippen hebben behoefte aan drinkwater, ook honden hebben hun portie drinkwater nodig. Wij hebben toestemmen om van Kippenhuis.nl deze klant foto te gebruiken. Het zijn twee drinkbakverwarmers die je voor kippendrinkbakken gebruikt die zijn ingebouwd in een laagje beton om waterbakken voor honden ijsvrij te houden. Het is ingebouwd omdat honden hun drinkbakken nog wel eens willen verschuiven. Zo is dat dus niet mogelijk. Ik vind het erg slim bedacht!

Waarom een houder drinkbakverwarming honden maken?

drinkbakverwarming honden maken

Als je honden contant buiten zijn (bijvoorbeeld waakhonden) dan hebben deze ook daar hun drinkwater en eten nodig. Met het eten gebeurt weinig en hebben ze over het algemeen vrij snel op na het geven. Het water kan echter blijven staan en daardoor bij lage temperaturen bevriezen. Het beste kun je je honden altijd voorzien van drinkwater zodat ze kunnen drinken als ze willen. In de winter het water vorstvrij houden is voor honden een goede oplossing.

Met een drinkbakverwarming voor honden houd je het water boven het nul punt waardoor het niet bevriest. Een nadeel van honden is dat ze zoveel kracht hebben dat ze de drinkbakken met drinkbakverwarmer en al elke kant op kunnen slingeren. Om dit te voorkomen kun je ze in een houder zetten zoals dit betonnen vloertje. Een zeer slimme oplossing!

Hoe maak je het betonnen vloertje:

Als eerste bepaal je hoeveel drinkbakken je wilt gaan gebruiken. In dit voorbeeld staan er twee. Een diepe en minder diepe drinkbak. Voor dit klusje hebben we cement/beton, wat buigzaam hout of plastic nodig en een spatel. De drinkbakverwarming honden meten we op (op de foto zijn het de drinkbakverwarmers van 25cm). Hiervoor hebben we twee uitsparingen nodig met een diameter van 25cm. Zorg voor iets extra ruimte zodat je ze er ook makkelijk uit kunt halen. De gaten maken we met hout of buigbaar plastic waarmee we een cirkel maken. Als we de uitsparingen gemaakt hebben dan kunnen we de rest volgieten met cement en glad strijken.

drinkbakverwarming honden

  1. Bepaal hoeveel drinkbakken je wilt gaan gebruiken.
  2. Verzamel de benodigde materialen
  3. Maak eer ruimte waarin je het cement kan gieten
  4. Maak een uitsparing voor de drinkbakverwarmers
  5. Zorg voor de toevoer van stroom
  6. Giet het beton in de mal.

Let op: De drinkbakverwarming honden heeft stroom nodig. Het is handig om een pvc pijpje per drinkbakverwarming aan te leggen voordat je het cement of het beton stort. Hierdoor kun je later de stroomdraad trekken. Met een pvcpijpje van 12 of 16mm dik heb je genoeg ruimte om het stekkertje doorheen te doen. De adapters kun je er later op klikken.

De meeste drinkbakverwarmers voor honden hebben een snoerlengte van ca. 2 meter. Bestel hondenspeelgoed en drinkbakverwarmers op:

Dierenoutlet.nl