Pas op met stooizout en metaal

Als de temperatuur in de winter daalt en het vriespunt wordt bereikt kunnen alledaagse dingen in gevaarlijke stoffen veranderen. Houd dit in de gaten als je kippen hebt. Bijvoorbeeld strooizout, dit mag niet in het drinkwater terecht komen.

Of wat dacht je van metaal? Als het koud is en je raakt het aan kun je er aan blijven plakken. de winter is soms handig om even extra aandacht te besteden aan wat voor materialen je gebruikt in en om het kippenhok.

Strooizout bij kippen uit te buurt houden.

koud metaal bevriest kippen drinkbak voorbeeld

Kippen houden in de winter brengt  andere dingen met zich mee in de zomer. Je denkt aan je eigen veiligheid en goed bezig het pad naar het kippenhok vrij sneeuw te houden met strooizout zodat het goed toegankelijk is…Maar daar gaat het mis.

Looppaden ijsvrij houden met strooizout is in de winter ideaal. Maar pas goed op als je dit ook doet in de buurt van de dierenverblijven. Het zout kan in drinkbakken terecht komen of de kippen kunnen het oppikken. Als ze dit doen is er een grote kans dat ze teveel zout binnen krijgen, hierdoor kunnen ze uitdrogen. De kippen krijgen dorst! Als er dan ook nog eens beperkt drinkwater beschikbaar is door bevroren drinkbakken kunnen ze hun dorst niet lessen met alle gevolgen van dien.

Wil je de paden in om rond de dieren verblijven toch ijsvrij houden zodat de dieren niet kunnen uitglijden? Onderstaande dingen nemen ook vocht op waardoor de kans op gladheid wordt beperkt.

  • Compost
  • Zand
  • Stro
  • Mest

Een bevroren drinkbak voorkomen

Kippendrinkbakken vorstvrij houden doen je met een drinkbakverwarmer. Een drinkbakverwarmer is een apparaat die het kippendrinkwater ijsvrij houd als het vriest. Je vind. Bekijk hier alle drinkbakverwarmers.

Koud metaal blijft plakken

Koud metaal bevriest. Metalen drinkbakken zijn voor dieren minder geschikt in de winter. Kippen hebben er door hun snavel minder last van. Dieren met een tong kunnen echter blijven plakken aan de metalen drinkbak. Niet alleen bij dieren gebeurd het. Ook bij mensen komt het voor, al is dit vaak door een verkeerde weddenschap. Een dier zal niet beseffen dat ze met warm water weer makkelijk los zullen komen. Ze zullen daarom net zo hard trekken tot dat ze los zijn. Dit kan flinke bloedingen tot gevolg hebben. Een drinkbakverwarmer verhelpt dit.