Water voor kippen ijsvrij houden

In de winter bevriest het drinkwater in het kippenhok. Je kippen hebben hier last van, omdat zij elke dag water moeten drinken om te overleven. Bij milde vorst kan het overdag weer ontdooien en is er nog niet zo veel aan de hand. Blijft het overdag ook vriezen, dan moet je het water voor kippen vorstvrij houden.

Hoe kan ik het water voor kippen ijs houden?

Een verwarmingsplaat voor onder het drinkwater voor je kippen is de beste oplossing. Wij noemen dit, in de kippenhobby, een drinkbakverwarmer. Je hebt verwarmingsplaten die je onder de drinkbak zet of kabels die je in de drinkbak kunt hangen. Het model dat je kunt gebruiken is afhankelijk van het type drinkbak dat je voor je kippen hebt.

bevroren waterbak kippenMoet ik het water voor kippen ijsvrij houden?

Ja, kippen hebben elke dag drinkwater nodig. Je houdt kippen vaak in een afgesloten omgeving wat jou de verantwoordelijke maakt om te zorgen dat ze in hun behoefte voorzien zijn. Deze behoefte zijn erg simpel. De basis voor een goed kippenverblijf is:

  • Veiligheid
  • Scharrelen & eten
  • Drinkwater
  • Een schoon verblijf

Wat hebben kippen nodig als het vriest?

Allereerst kijk je of het ras dat je hebt tegen de verwachte vorst kan. Sommige rassen, zoals serama’s, kunnen niet tegen min temperaturen en kunnen hierdoor doodgaan. Hiervoor wordt aangeraden het nachthok te verwarmen. Andere behoeftes zijn

Bij lage temperaturen hebben de kippen meer energie nodig, omdat hun lijf harder moet werken om op temperatuur te blijven. Hierdoor zullen ze iets meer gaan eten.

Een drinkbakverwarmer uitkiezen

drinkbakverwarming voor kippen en duivendrinkbakkenOm water voor kippen vorstvrij te houden kun je het beste gebruik maken van een drinkbakverwarmer. Dit is een simpel apparaat die je aansluit op het stroomnet. Een stroomaansluiting bij het kippenhok is daarom wel een must. Nadat je dit geregeld hebt kun je de drinkbak aansluiten.

Er zijn meerdere drinkbakken en drinkbakverwarmers te krijgen. Soms past een drinkbakverwarmer niet op de drinkbak die je nu gebruikt. Misschien is een compleet pakket met drinkbakverwarmer en drinktoren dan een goede keus.

Een drinkbakverwarmer kopen