Kippendeur met temperatuur sensor

Chickencare nightwatch automatische hokopenenr

De Nightwatch is een automatische kippenhok sluiter. Het is een apparaat die voor jou het kippenhok afsluit als de kippen op stok zijn. Ideaal om de kippen of andere dieren te beschermen tegen vossen of andere roofdieren. Wat bijzonder is aan de Nightwatch is dat je hem kunt uitbreiden met een temperatuursensor waarmee je het hok dicht kunt houden als het te koud is. Ideaal voor kippenrassen en kleurslagen die niet tegen koude temperaturen kunnen.

Let op! De temperatuursensor houdt het hok gesloten. Pas deze functie alleen toe als de kippen een nachthok hebben die groot genoeg is om een poos in te kunnen verblijven. Plaats ook vers drinkwater en kippenvoer in het nachthok.

Een automatisch kippenluik

Met een automatisch kippenluik kun je kippen houden zonder zorgen. De Nightwatch zorgt ervoor dat er op ingestelde tijden, donker/ licht of op temperatuur het kippenhok sluit en opengaat terwijl jij daar persoonlijk niet bij hoeft te zijn. Ideaal om de dieren te beschermen tegen roofdieren en de kou in de winter. De Nightwatch is de eerste automatische hokopener die die functie bied.

Hoe werkt de temperatuur sensor

Als je de temperatuursensor aansluit kun je de waarde opgeven waarbij het kippenluikje gesloten dient te blijven. De Nightwatch is in te stellen in stappen van 5 graden. Doe dit alleen als de dieren voldoende ruimte hebben! Ook hebben ze eten maar vooral vers drinkwater nodig wat niet bevroren is. Dit werkt ideaal met een drinkbakverwarmer.

  1. Druk bij de Nightwatch twee keer op menu. Het klokje gaat nu knipperen
  2. Selecteer met de pijltjes de instellingen en druk op menu
  3. “Lichtsensor” knippert
  4. Selecteer met de pijltjes “temperatuur” en bevestig met de knop menu
  5. Door de pijltjes omhoog of omlaag te drukken kun je selecteren bij welke temperatuur het hok niet meer open mag gaan.
  6. Bevestig met een druk op de knop menu

Als er geen temperatuur is aangesloten moet de waarde ‘—’ zijn. Is dit anders ingesteld dan zal het kippenluik niet opengaan.

Welke rassen zijn niet winterhard?

Alles kippenrassen stammen af van het Aziatische bankivahoen. Door jaren van selecteren zijn er rassen gekomen die beter bestand zijn tegen de koude temperaturen. Veel rassen kunnen dan ook gewoon tegen de winterse temperaturen. Rassen die (recent) uit Azië afkomstig zijn hebben het lastiger met de kou. Vechtrassen & Serama’s overleven vorst meestal niet. Ook de nieuwe “krulveder” rassen kunnen niet tegen de kou omdat de veren niet meer isoleren.